Lightning Storm Loving (revised edition)

by Beechcraft Bonanza

/
1.
2.

about

BEECHCRAFT BONANZA

Bio
Hij is de rollende rocker van de ruige ragtime riedja riedja, de meesterlijke minstreel van de mieterse melodieën op miniatuur muziekinstrumenten, "the high strung, unsung ukulele underdog" van de Almeerse rockabilly, de enige echte: Beechcraft Bonanza

Beechcraft Bonanza is het pseudoniem van singer-songwriter Guido Kreeuseler. In een swingende set-up met gitaar of ukelele en stompbox zingt deze eenmansband zijn rockabilly songs in een stijl schatplichtig aan Buddy Holly, Johnny Cash en Gene Vincent. Atypisch voor het singer-songwriter genre zijn de meeste nummers van Beechcraft Bonanza uptempo, al wil hij voor gevoelige doowop-achtige ballads nog wel wat gas terug nemen.

Guido Kreeuseler begon in 2002 al al singer-songwriter, na het winnen van de VOMAR jonge schrijversprijs in de categorie songtekst met het rebelse “Ik Kots”. Van 2004 tot 2006 zat hij in de punkband Shaken Baby Syndrome (Zwolle) en trad regelmatig op in deze formatie.
Na het uiteenvallen van de band richtte Guido zich weer op het singer-songwriterschap met sporadische optredens en frequente jamsessies in Zwolle en omstreken en stond in 2008 in de finale van de Oogst van Overijssel (singer-songwriter).
Sinds 2011 weer woonachtig in Almere, waar hij tot op heden sporadisch optreed en sinds kort zijn kunsten vertoont op de nieuwe Jamesessie in café Le Cameleon (Almere).

Beechcraft Bonanza's nieuwe EP "Elscote's Attic" verschijnt 11 januari 2014 en bevat 4 gloednieuwe nummers.

Contact:
Tel: 06-30200123
E-mail: geedo_geetar@hotmail.com

Specs.
Instrumentarium: Semi-akoestische gitaar (Epiphone Casino), Tenor Ukelele, Line-6 Pod. Stompbox

Video's

www.youtube.com/watch?v=uMIZMktQRig
www.youtube.com/watch?v=ahP03YsHWmc
www.youtube.com/watch?v=cfLrPC6p1KU

Website:
beechcraftbonanza.nl

Facebook:
www.facebook.com/pages/Beechcraft-Bonanza/213719058653027

Soundcloud:
soundcloud.com/beechcraftbonanza

credits

released August 30, 2013

Music and Lyrics by Beechcraft Bonanza
Vocals, Guitars, Ukulele and Stompbox by Beechcraft Bonanza
Produced by Beechcraft Bonanza

tags

license

all rights reserved

about

Beechcraft Bonanza Almere, Netherlands

Hij is de rollende rocker van de ruige ragtime riedja riedja, de meesterlijke minstreel van de mieterse melodieën op miniatuur muziekinstrumenten, "the high strung, unsung ukulele underdog" van de Almeerse rockabilly, de enige echte: Beechcraft Bonanza.

Met groene gitaar, tenor ukulele en stompbox speelt Beechcraft en op de 50's geïnspireerd repertoire van vooral uptempo singer/songwriter liedjes
... more

shows

contact / help

Contact Beechcraft Bonanza

Streaming and
Download help

Redeem code